JakubówJakubów kulinarny

We wrześniu ser kozi z Jakubowa wytwarzany przez Annę Michalczuk z Rządzy wpisany został na Listę Produktów Tradycyjnych prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Podczas sesji wójt Hanna Wocial oficjalnie wręczyła gratulacje producentce sera, która rozsławiła gminę Jakubów.

Serowe gratulacje

Ser kozi z Jakubowa produkowany jest metodą tradycyjną, w oparciu o naturalne składniki. Posiada niepowtarzalny smak i zapach oraz strukturę, ma kształt śnieżnobiałej kuli wielkości na przekroju ok. 17 cm i wysokości ok. 14 cm, a jego waga to ok. 1 kg.

Anna Michalczuk już wcześniej była nagradzana za swój ser, a obecne wyróżnienie stanowi potwierdzenie jego jakości. Z tego powodu władze gminy do pisemnych gratulacji dołączyły też bon oraz czek na 1000 zł.

Numer: 46 (1050) 2017   Autor: (łk)





Komentarze

DODAJ KOMENTARZ

Wpisz nick.

Nick *

Nieprawidłowy adres e-mail.

Adres e-mail *

Wpisz treść wiadomości.

Treść wiadomości *