W dniach 1-3 czerwca 2017 trwały Targi Żywności Warsaw Food Expo 2017 z krajów grupy wyszehradzkiej poszerzonej o Bułgarię, Rumunię i Słowenię. Na stoiskach zaprezentowało się przez 3 dni blisko 300 wystawców z Polski i świata: Węgier, Grecji, Słowenii, Gruzji, Litwy i Słowacji. Swoje stoisko przygotowała również gmina Cegłów, na którym można było zasmakować polskiej żywności tradycyjnej i lokalnej, przygotowanej przez KGW w Cegłowiei Podcierniu oraz Grażynę Stelmachowską.
Cegłów na Food Expo

Na stoisku nie zabrakło sójek, twarogowego sera koziego z Cegłowa, lokalnych pierogów, pasztecików, ciast i tradycyjnej pajdy chleba ze smalcem. Smakołyków próbował sam minister Krzysztof Jurgiel, a wszystko dzięki zaproszeniu Związku Rolników, Kółek i Organizacji Rolniczych oraz Fundacji 150 lat KGW
Numer: 23 (1027) 2017 Autor: (jaz)
Komentarze
DODAJ KOMENTARZ