Kalejdoskop
W Zespole Szkół Agrotechnicznych doszło do kulinarnego precedensu, czyli otwarcia pracowni gastronomicznej.
Bistro z zyskiem

Tutaj nauczyciele będą kształcić przyszłych kucharzy, hotelarzy, technologów żywności i kelnerów. Nauka praktyczna będzie połączona z przyjemnościami dla całej społeczności szkolnej, bo potrawy można będzie kupować i konsumować w atrakcyjnej, szkolnej restauracji. Placówka spełnia wymagania komisji egzaminacyjnej do przeprowadzania egzaminów potwierdzających kwalifikacje zawodowe. Inwestycja kosztowała prawie 750 tysięcy złotych, przypomina najlepsze hotelowe bistra, a dzięki niej – jak twierdzi promotor baru Daniel Milewski – ZSA stał się najlepszą szkołą hotelarsko-gastronomiczną na Mazowszu. Tymczasem wyremontowana kuchnia i stołówka Budowlanki tuż, tuż... Jak widać, niektóre plany udaje się zrealizować mimo wszystko...
Numer: 44 (943) 2015 Autor: (jaz)
Komentarze
DODAJ KOMENTARZ