Miało być smacznie i było. Właśnie w DEli czyli jednych z nielicznych w mieście delikatesach mieszczących się w słynnym budynku z muralem marszałka Piłsudskiego.

DELI qulinarne

Sama prezentacja miała na celu uświadomić czym różni się zwykłe mięso wołowe dostępne w sklepach od dojrzewającej wołowiny kulinarnej z najlepszych ras mięsnych bydła. Jak łatwo można przygotować wspaniałego steka wołowego, burgera czy pieczeń? Takie steki dostępne były do niedawna tylko w najlepszych restauracjach w bardzo wysokich cenach. Dzisiaj w DEli można kupić steki wołowe z linii Uczta Qulinarna. Są równie wysokiej jakości, ale w cenach o 60% tańszych niż amerykańska czy argentyńska wołowina. Pokaz przyrządzania wołowiny poprowadził Dominik Moskalenko - szef kuchni z warszawskiej restauracji TASTE w Wilanowie, doradca kulinarny ZM Sokołów oraz autor wielu przepisów kulinarnych, które rozdawano podczas pokazu. Sokołów uruchomił nową linię do produkcji wołowiny kulinarnej, ma też ciągłej dostawie odpowiednie ilości bydło najlepszych ras mięsnych. Dołożymy starań, by w delikatesach DEli wołowina z najwyższej półki była w ciągłej sprzedaży – powiedział nam ich właściciel, Cezary Słodownik. A goście? Rzecz jasna, ze chwalili nie tylko smak wołowiny, ale też atmosferę pokazu, bo ekipa z Sokołowa to profesjonaliści.

Numer: 8 (907) 2015





Komentarze

DODAJ KOMENTARZ

Wpisz nick.

Nick *

Nieprawidłowy adres e-mail.

Adres e-mail *

Wpisz treść wiadomości.

Treść wiadomości *