Podwójny jubileusz świętuje w tym roku znana mieszkańcom Mińska Piekarnia Gromulskich. Właśnie mija 20 lat odkąd firma przeniosła się do Mińska Mazowieckiego i 60 lat od czasu, gdy z pieca wyszedł pierwszy chleb od Gromulskiego.
Podwójni Gromulscy

Wtedy to w Dobrem Zygmunt Gromulski otworzył pierwszy zakład, a jego syn Sławomir kontynuując rodzinną tradycję otworzył firmę w Mińsku Mazowieckim przy ul. 1 Maja. W 2009 roku piekarnia przeniosła się do obecnej siedziby – nowoczesnego budynku przy ulicy Przemysłowej 2. Rok ten okazał się dla firmy przełomowy – zakład został przystosowany do pieczenia pieczywa zgodnie z wymogami tzw. czystej etykiety, według rodzinnych receptur, bez dodatków chemicznych, oleju palmowego i innych składników nieobojętnych dla ludzkiego organizmu
Z okazji 20-lecia od 11 do 13 września na klientów piekarni czekały niespodzianki, a wśród nich gościna Chlebem Jubileuszowym.
Numer: 38 (1146) 2019 Autor: (jaz)
Komentarze
DODAJ KOMENTARZ