Ser w Gospodarstwie Ekologicznym Grajan Grażyny Stelmachowskiej urósł do rangi imprezotwórczej, a więc integracyjnej.
Z serem na niedzielę

Tym razem swoje tradycyjne produktu wystawiły nie tylko miejscowe gospodynie z Posiadał, ale byli także – Małgorzata Podgórska z Szydłowca ze swojskimi wędlinami, Korniczanki z kozimi serami i słodkościami, Paweł Szymański z miodami, Liliana Less z serami krowimi, Hanna Rudnicka z Moczydła z serami kozimi z przyprawami oraz gospodarstwa ekologiczne z Siedlec i Sarnak. Głównym sponsorem i jednocześnie wystawcą była piekarnia i cukiernia Gromulskich.
Najważniejsze, a zarazem istotne informacje na temat kozich serów i całej obróbki mleka przekazał zaś prof. Roman Niedziółka z Siedlec oraz inż. Radosław Bogusz z Warszawy.
Numer: 36 (1144) 2019 Autor: (jaz)
Komentarze
DODAJ KOMENTARZ