W gronie laureatów tegorocznego konkursu o LAUR marszałka województwa mazowieckiego, którego celem jest promocja najlepszej, najzdrowszej, najsmaczniejszej, a także tradycyjnej żywności wytwarzanej na Mazowszu, kolejny raz znalazła się producentka z terenu powiatu mińskiego - Honorata Cieślak z Rososzy w gmina Cegłów.
Sery na Laur
To jej dziełem są sery podpuszczkowe dojrzewające, a wygrała w kategorii produktów tradycyjnych i naturalnych, które powstały bez udziału środków chemicznych, wytwarzane dzięki naturalnym procesom technologicznym i według tradycyjnej receptury. Surowce tych produktów powinny pochodzić z upraw ekologicznych i rolnictwa zintegrowanego.
Podczas wyłaniania laureatów kapituła konkursu oceniała produkty na podstawie ich: smaku, walorów wizualnych, estetyki i funkcjonalności opakowania oraz metody wytwarzania. Laureaci to 12 przysmaków, które wybrano spośród 82 zgłoszonych produktów. Wręczenie nagród nastąpi w czwartek 25 marca br. (jaz)
Data: 17.03.2010
Komentarze
DODAJ KOMENTARZ