Już po raz czwarty najsmaczniejsze i najzdrowsze wyroby piekarnicze, cukiernicze, wędliny, sery, przetwory owocowe i warzywne, a także miody oraz napoje, mogą stanąć do konkursu o Laur Marszałka.
Laur stołowy
Konkurs zaplanowany został z myślą o jak najszerszym gronie producentów żywności z terenu województwa mazowieckiego. Zaproszenie kierowane jest nie tylko do firm komercyjnych, ale także wytwórców na mniejszą skalę jak: koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne i ekologiczne oraz osoby fizyczne, które mogą udokumentować swoją działalność posiadanymi certyfikatami czy dyplomami, potwierdzającymi prezentację produktu na targach, wystawach, imprezach lokalnych i regionalnych. Zgłoszony produkt powinien być powtarzalny, by można go było promować.
Zgłoszenia, wyłącznie na karcie zgłoszeniowej, należy przesyłać do 31 stycznia 2011 r. na adres: Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, Departament Rolnictwa i Modernizacji Terenów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa.
Regulamin konkursu oraz karta zgłoszeniowa dostępne są na stronie internetowej www.mazovia.pl w zakładce komunikaty. (jaz)
Data: 19.01.2011
Komentarze
DODAJ KOMENTARZ