Chleb życia, ciasto marchewkowe, udziec sarny pieczony w winie, półgęsek staropolski, pierzga w miodzie spadziowym, zurażyna kurpśoska, likier jajeczny radziwiłłowski, nalewka z aronii czy miód nadbużański to tylko niektóre z najlepszych mazowieckich smakołyków wyłonionych w czwartej już edycji konkursu o Laur Marszałka.
Miński chleb życia
Spośród 77 zgłoszonych przysmaków wybrano 14 laureatów i przyznano dwa wyróżnienia. Podczas wyłaniania laureatów kapituła oceniała produkty na podstawie ich smaku, walorów wizualnych, estetyki i funkcjonalności opakowania oraz metody wytwarzania.
Pierwszy raz w historii lauru sukces odniósł mińszczanin. Jest nim Robert Jasiński, który swój produkt piekarniczy nazwał chlebem życia. Gratulujemy i prosimy o kontakt. (jaz)
Data: 16.03.2011
Komentarze
DODAJ KOMENTARZ