Chleb życia, ciasto marchewkowe, udziec sarny pieczony w winie, półgęsek staropolski, pierzga w miodzie spadziowym, zurażyna kurpśoska, likier jajeczny radziwiłłowski, nalewka z aronii czy miód nadbużański to tylko niektóre z najlepszych mazowieckich smakołyków wyłonionych w czwartej już edycji konkursu o Laur Marszałka.

Miński chleb życia

Miński chleb życia

Spośród 77 zgłoszonych przysmaków wybrano 14 laureatów i przyznano dwa wyróżnienia. Podczas wyłaniania laureatów kapituła oceniała produkty na podstawie ich smaku, walorów wizualnych, estetyki i funkcjonalności opakowania oraz metody wytwarzania.
Pierwszy raz w historii lauru sukces odniósł mińszczanin. Jest nim Robert Jasiński, który swój produkt piekarniczy nazwał chlebem życia. Gratulujemy i prosimy o kontakt. (jaz)

Data: 16.03.2011





Komentarze

DODAJ KOMENTARZ

Wpisz nick.

Nick *

Nieprawidłowy adres e-mail.

Adres e-mail *

Wpisz treść wiadomości.

Treść wiadomości *