Mazowiecki Ekoland – stowarzyszenie producentów żywności naturalnymi sposobami podjęło akcję comiesięcznych kontaktów konsumentów i zrzeszonych w Ekolandzie producentów.

Otwarte Wrota

Otwarte Wrota W sobotę 21 maja kolejne spotkanie z cyklu „Otwarte Wrota” odbyło się w Ciopanie (gm. Stanisławów) w gospodarstwie agroturystycznym Danuty i Andrzeja Jagodzińskich. Dysponuje ono stadniną 20 koni, w większości rasy fiord, do przejażdżek i hipoterapii. Cztery razy w tygodniu gospodarstwo odwiedzają wycieczki dzieci do 5 klasy podstawówki i studenci. Prowadzone są wtedy zajęcia z edukacji ekologicznej połączone z zabawami i przejażdżkami konnymi. Weekendy zarezerwowane są dla gości indywidualnych, z których większość to stali bywalcy oraz znajomi, przeważnie z Warszawy. Dla nich na życzenie przygotowywane są ekologiczne posiłki i realizowany jest program rekreacyjny. Na campingu jest miejsce na cztery namioty albo karawaningi, w których gościć mogą urlopowicze. Przez otwarte wrota zjechało kilku producentów, u których można było kupić mięso, nabiał, miód, pieczywo, ziemniaki i warzywa oraz inne produkty nieprzemysłowego przetwórstwa. Jakość wyrobów była wysoka, cena również, ale choćby dla samego smaku, popróbować było warto. Następne spotkanie odbędzie się 28 czerwca w Sękocinie (pow. Piaseczno) w gospodarswie warzywno-zielarskim Krystyny Wodzyńskiej. (jot)

Data: 25.05.2005



Komentarze

DODAJ KOMENTARZ

Wpisz nick.

Nick *

Nieprawidłowy adres e-mail.

Adres e-mail *

Wpisz treść wiadomości.

Treść wiadomości *