Finaliści regionalnego mazowieckiego etapu konkursu „Polski Producent Żywności 2006” zostali wyłonieni! Mają teraz możliwość konkurować o tytuł na szczeblu ogólnopolskim.

Ogórki z kefirem

Ogórki z kefirem

Mazowsze w tej inicjatywie bierze udział już ósmy raz, by promować nasze rolnictwo i przetwórstwo. Po otrzymaniu kart zgłoszeniowych i wizytacjach w przedsiębiorstwach kapituła wojewódzka konkursu na posiedzeniu plenarnym wybrała dziesiątkę finalistów regionalnych, wśród których znalazły się dwa z Siedlec – Szynka Prawdziwa Przedsiębiorstwa Mięsnego Ted z Białobrzegów, Kefir Okręgowej Spółdzielni Mleczarskiej w Siedlcach oraz Ogórki Konserwowe z Papryką Chilli spółki Agrofruct z Żaboklik.
Teraz, jeśli zakłady zdecydują się na udział w zmaganiach ogólnopolskich, nominowane wyroby czekają specjalistyczne badania, w oparciu o które już w czerwcu zostanie wyłonionych kolejnych 30 Polskich Producentów Żywności mających prawo do członkostwa w Klubie PPŻ. (jod)

Data: 10.05.2006





Komentarze

DODAJ KOMENTARZ

Wpisz nick.

Nick *

Nieprawidłowy adres e-mail.

Adres e-mail *

Wpisz treść wiadomości.

Treść wiadomości *