Najsmaczniejsze i najzdrowsze wyroby piekarnicze, cukiernicze, wędliny, sery, przetwory owocowe i warzywne, a także miody oraz napoje, mogą stanąć do konkursu o Laur Marszałka za Najlepszy Produkt Żywnościowy na Mazowszu.

Laur za żywność

Celem konkursu jest promocja najlepszych, najsmaczniejszych, najzdrowszych, a także tradycyjnych produktów żywnościowych wytwarzanych przez mazowieckich producentów. W konkursie przewidziano dwie kategorie - produkt żywnościowy oraz tradycyjny i naturalny. W obu kategoriach oceniane będą: wyroby piekarnicze i cukiernicze, wyroby mączne, wędliny, przetwory mięsne, sery i inne przetwory mleczne, przetwory owocowe i warzywne, miody oraz napoje.
W kategorii mazowiecki produkt tradycyjny i naturalny mogą wziąć udział produkty, które powstały bez udziału środków chemicznych, są wytwarzane dzięki naturalnym procesom technologicznym i według tradycyjnej receptury. Surowce tych produktów mogą też pochodzić z upraw ekologicznych lub rolnictwa zintegrowanego.
Ważne też, aby zgłoszony produkt był powtarzalny, co umożliwi jego promocję po konkursie.
Zgłoszenia przyjmowane będą do 31 grudnia 2007 roku, a rozstrzygnięcie konkursu i uroczyste wręczenie nagród nastąpi w drugiej połowie marca 2008 roku. (jaz)

Data: 14.11.2007





Komentarze

DODAJ KOMENTARZ

Wpisz nick.

Nick *

Nieprawidłowy adres e-mail.

Adres e-mail *

Wpisz treść wiadomości.

Treść wiadomości *