W poniedziałek 20 listopada 2017 roku uczestnicy warsztatów uczestniczyli w wyjeździe szkoleniowym do Dworu Mościbrody za Siedlcami. Szkolenie prowadziła Małgorzata Borkowska, prezeska spółki Dworskie Smaki.

Kuchnia z pejzażem

Kuchnia z pejzażem

Jedni uczestnicy przygotowywali sałatki i surówki, m.in. tradycyjną sałatkę z kapusty białej zakwaszanej i sałatkę z dyni, a pozostali filetowali karpie, przygotowywali gulasz z karpia oraz karpia smażonego. Uzupełnieniem szkolenia praktycznego był wykład Krzysztofa Zaniewskiego o produktach tradycyjnych i regionalnych pojmowanych jako szansa rozwoju Mazowsza.
Przygotowane przez uczestników potrawy, uzupełnione przez miejscową kuchnię o zupę Pejzaż, ziemniaki oraz kompot, podlegały wspólnej degustacji. Organizatorem i jednocześnie beneficjentem projektu jest Ochotnicza Straż Pożarna w Ludwinowie w ramach wsparcia wdrażania strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność jako  inicjatywa LEADERa.

Numer: 48 (1052) 2017   Autor: (jaz)





Komentarze

DODAJ KOMENTARZ

Wpisz nick.

Nick *

Nieprawidłowy adres e-mail.

Adres e-mail *

Wpisz treść wiadomości.

Treść wiadomości *